
امروز محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران اسلامی یکی از سخنرانان اجلاس عمومی در سازمان ملل است. وی هر ساله در این نشست جهانی شرکت کرده است و هر بار نیز سخنانش مورد توجه دولت ها و افکار عمومی جهانی قرار گرفته است. سخنرانی امروز رئیس جمهور ایران با توجه به تحولاتی که در کشورهای عربی منطقه صورت گرفته و موج بیداری ملت های مسلمان از اهمیت مضاعفی برخوردار است؛ چرا که موضع ایران به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای خاورمیانه می تواند بر معادلات منطقه تاثیرگذار باشد.
نگرانی غربی ها بخصوص رژیم صهیونیستی از سخنرانی عالی ترین مقام اجرایی ایران از عالی ترین تریبون جهانی آنقدر زیاد است که از مدت ها قبل از سفر احمدی نژاد به نیویورک برنامه هایی را برای اخلال در این سفر تدارک دیده بودند. این اعمال فشارها از تلاش و فضاسازی برای عدم پذیرش هیات ایرانی توسط هتل های نیویورک گرفته تا لغو برنامه های سخنرانی های رئیس جمهور ایران در محافل دانشگاهی را شامل می شد.
کمیته آمریکایی مبارزه با برنامه هسته ای ایران در اقدامی خصمانه از هتل های شهر نیویورک خواسته بود تا از میزبانی محمود احمدی نژاد و هیات همراهش خودداری کنند.این کمیته در نامه ای خطاب به این هتل ها، با تکرار ادعاهای واهی دولت آمریکا مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته ای کشورمان، تلاش داشت به نوعی سفر احتمالی احمدی نژاد به نیویورک برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شهریورماه سال جاری را با اخلال مواجه کند.
فاکس نیوز شبکه آمریکایی ضدایرانی در زیرنویسی به همراه تصویر رئیس جمهور کشورمان جمله «حدس بزنید چه کسی به شهر ما می آید را» به طور مداوم پخش و علیه ایران گزارش های متعددی پخش می کند.
از دیگر سو، گروه های راست وابسته به صهیونیسم بین الملل نسبت به انتشار برخی اخبار درباره احتمال شام خوردن برخی دانشجویان دانشگاه کلمبیا با محمود احمدی نژاد در سفر رئیس جمهوری به نیویورک واکنش نشان دادند؛ هرچند که نمایندگی ایران در سازمان ملل اعلام کرد چنین برنامه ای برای رئیس جمهور ایران تدارک دیده نشده است.
همه این تلاش ها به آن خاطر است که لابی صهیونیستی از توجه افکار عمومی آمریکا و جهان به سخنان رئیس جمهور ایران واهمه دارد.این در حالی است که احمدی نژاد بلافاصله پس از ورود به نیویورک اولین انتقادات صریح خود را متوجه زمان ملل کرد و گفت: این سازمان در سیطره چند کشور است.احمدی نژاد در سخنرانی سال گذشته اش در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کرد سازمان ملل درباره حادثه 11سپتامبر یک گروه حقیقت یاب مستقل تعیین کند تا بعدها عده ای اظهارنظر درباره آن را ممنوع نکنند.وی همچنین با تاکید بر ناکارآمدی سازمان ملل و شورای امنیت پیشنهاد داد مجمع عمومی نسبت به اصلاح ساختار سازمان ملل اقدام کند.
وی با اشاره به دعوت از مسوولان آمریکایی برای مناظره ای صریح و جدی در سازمان ملل گفت: پیشنهاد می کنم که کرسی مناظرات آزاد در صحن مجمع برپا شود.
به نظر می رسد که سفر احمدی نژاد به نیویورک و سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل و نیز گفت وگوی مستقیم او با رسانه ها و محافل دانشگاهی در سال های گذشته دردسر زیادی برای محافل تندرو و لابی های رژیم صهیونیستی در آمریکا ایجاد کرده چرا که با بیان شفاف مسائل از سوی رئیس جمهوری ایران بسیاری از نقشه های تبلیغاتی این محافل و رسانه های وابسته به آنها نزد وجدان های بیدار جهانی نقش بر آب می شود.در چنین شرایطی، محافل و رسانه های وابسته به لابی رژیم صهیونیستی ترس از سخنرانی احمدی نژاد در سازمان ملل و گفت وگوی مستقیم او با رسانه ها و افکار عمومی آمریکا به نمایش گذاشته اند و این در حالی است که امروز به هر ترتیب فرستاده ارشد ایران به مجمع عمومی سازمان ملل سخن و پیام ملت بزرگ ایران را به اطلاع جهانیان خواهد رساند.
احمدی نژاد: ایران تلاش می کند دیدگاه ها را در سوریه نزدیک کند
رئیس جمهور در گفت وگو با شبکه آمریکایی ای.بی.سی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران تلاش می کند دیدگاه های برخی معترضان و دولت سوریه را به هم نزدیک کند تا اصلاحات مورد تفاهم طرفین ایجاد شود، گفت: ما با هر نوع دخالت خارجی نیروهای ناتو و برخی به اصطلاح قدرت طلبان در امور کشورها مخالفیم.
به گزارش ایرنا، محمود احمدی نژاد که به نیویورک سفر کرده است در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی ایران از وضعیت سوریه خاطرنشان کرد: دیدگاه ایران درخصوص همه ملت ها یکسان است و عدالت و انتخاب آزاد را حق همه ملت ها می داند. ملت ها و دولت ها باید با همکاری یکدیگر، اصلاحات مورد نیاز را در کشورهای خود انجام دهند، اما نباید دیگران در این امور دخالتی داشته باشند.
احمدی نژاد رفتار دولت آمریکا در یمن و بحرین را با رفتاری که دولتمردان این کشور در قبال سوریه از خود نشان می دهند کاملامتفاوت و متناقض دانست و با اشاره به ارسال اسلحه به سوریه و تهدید منافع این کشور، اظهار تاسف کرد که بعضی کشورها و گروه های نزدیک به دولت آمریکا، به سوریه اسلحه می فرستند. وی افزود: بی تردید این روند نه تنها کمکی به حل و فصل شرایط نخواهد کرد بلکه اوضاع را در این کشور پیچیده تر می کند. احمدی نژاد تاکید کرد: تحولاتی که در منطقه شروع شده است به طور حتم سلطه آمریکا را نمی پسندد. وی گفت: مشکل امروز جهان روحیه استکباری سردمداران و سیاستگذاران آمریکایی است و تحولات منطقه، سلطه آمریکا را نمی پسندد.
تشکیل کشوری فلسطینی
احمدی نژاد در پاسخ به این ادعا مبنی بر این که پیش شرط تشکیل دولت فلسطین به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از سوی این دولت است، تصریح کرد: چرا باید چنین شرطی گذاشته شود که یک ملت برای استقلال و عزت خود باید یک رژیم جعلی را به رسمیت بشناسد؟ این عادلانه نیست؛ اگر دولت آمریکا در ادعای خود مبنی بر به رسمیت شناختن حق ملت فلسطین صداقت دارد باید اجازه دهد دولت فلسطین بدون هیچ گونه پیش شرطی تشکیل شود و البته دولت فلسطین پس از آن اجازه دارد درخصوص موضوعات مختلف تصمیم گیری کند؛ بی تردید قرار گذاشتن پیش شرط های ظالمانه مشکلی را حل نخواهد کرد.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و آمریکا اظهار کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر پایه رابطه دوستانه و برادرانه با سایر کشورها استوار است و ما همیشه از برقراری رابطه بین ملت ها استقبال کرده ایم و البته باید توجه داشت که دولت آمریکا رابطه خود را به طور یکجانبه با ایران قطع کرد؛ ما معتقدیم هیچگونه دلیلی برای تنش وجود ندارد و در شرایط عادلانه و احترام آمیز آماده تعامل و گفت وگو هستیم.
رئیس جمهور در دیدار فعالان و رهبران گروه های ضدجنگ آمریکا نیز گفت: امروز سلطه گران از هدیه دادن آزادی و دموکراسی به ملت ها سخن می گویند، اما این ارزش ها را در قالب بمب و اسلحه و در راستای تامین منافع سرمایه داران بی فرهنگ دنبال می کنند.
احمدی نژاد قرار است امروز حدود ساعت 13 به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند. این نشست دیروز و با سخنرانی بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد آغاز شد.
روزنامه جام جم، شماره 3233 به تاریخ 31/6/90، صفحه 1